Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

1 Ocak 2012 Pazar

record.s1

15 Nisan 2011.
Birinci sınıflarla İzmir-Ildırı'ya yapılan teknik geziden İstanbul'a (soğuk ve hafif yağmurlu bir kente) dönüşün ardından,ertesi gün sabah hızlı adımlarla okula girerken sevgili Aslıhan Şenel'in cümlesi beni uyandırdı: "Barselona'ya bir gezi var."


Üstüne hızla her şey çabucak gelişti ve Barselona hazırlıklarına başlandı. Uluslararası workshop'ın 11.sini düzenleyen Barselona Teknik Üniversitesine davetli 5 öğrenci katıldık. Barselona'daki ilk gün için her grubun kendi şehri ile ilgili turizm üzerine bir sunum hazırlanması istenmişti. Aslıhan Şenel ile bir kaç görüşmenin üzerine Taksim-Galata-Karaköy-Eminönü-Sultanahmet aksı üzerinde keşfe çıkıldı.
Görsellerin biraraya getirilmesi için ilk toplantı Makina Fakültesinde Epgik'in (ortabahçe yazarları) atölyesinde yapıldı. Gezilen aks üzerinden elde edilen görüntüler ile turistik aksın nasıl değiştiğini gösteren bir kesit yapıldı.Görsellerin yanında bir de video hazırlandı. 5 farklı büyüklükteki karelerde İstanbul'un farklı noktalarının görüntüleri,sesleri biraraya getirildi.

Ve sonra Barselona'ya uçuşumuz gerçekleşti. Keyifli bir yolculuk sayılabilirdi tabi Barselona'nın bitmek bilmeyen uzun koridorlu metro hattı bağlantıları olmasa! Son hazırlıklar yapılırken BBG evi gibiydik.

Ertesi gün okulda sunumlar için tüm gruplar okulda toplandı. Sunum sırası geldiğinde "Estambul" sesleri çalınıyordu kulağımıza. Merakla bekleniyordu İstanbul. Heyecan ve endişe ile karmakaraşık hisler,darmadağın bir kafa,karşımda ilk defa böyle bir topluluk...

ve harika bir sunum.

Diğerlerine nazaran kısa ve güçlü bir sunumdu.



NOT: Video dosyalarımın içinde olmadığından sonra eklenecek.Şimdilik bu var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder