Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

21 Ocak 2011 Cuma

fık.ır fik.ir


[akçansa betonik fikir yarışması 2009-2010 güz


Antep projesinde geliştirilen 'tüp geçitle çevreyi dolaşma' fikrinin devamında türeyen strüktürler. 'heykel olma' _yapma bunalımıydı bende ki. bir çok maket denemesinden sonra az da olsa sıyrılmıştı bunalımından(!)
koridorlarda dolaşırken bir betonik fikirdir gidiyordu. 'bu benim işim değil,daha mini bir 2'yim!'dedim. bunun üzerinde hocam Prof.Dr.Nur Esin 'e hadi katılın' dedi. saygım büyük,hoca lafı dinlenir!
başvurular yapıldı Nildenb. ile. uzunca süren proje teslim dönemi sonrası İzmir'e uçarak kaçtık.
yarışma projesinin son gecesindeyiz. ne yapsak,ne yapsak? e o kadar başvurduk,yabana gitmesin! dedik ve gece 12 oturduk başına projenin.
Kent mobilyası tasarımı.gölgelik,sergi,dinlenme derken...İzmir kordon gelir akla. gidenler bilir! orda yazın sıcağında güneşin altında içmek biraz bayıltır adamı.kuytu,köşe ararsın,ama 3-4 çılız ağaçtan,yüksek palmiyelerden başka yer bulamazsın. çalıların ardında hep 2 kumru vardır,oturamaz,uzaklaşırsın! e biz de bunları düşündük,ve tabi ki kumruları da :)
hafif beton(!) insanlar evirsin,çevirsin,otursun,yatsın,sevişsin.
Cumhuriyet meydanında yapılan sergiler sonra...onlar yerine bunlar kullanılsın dedik.
bir sürü şey dedik o gece. sabah 6 sularında bitti her şey. tek şey kaldı geriye,bastırıp göndermek.
baskı indirimli hali 35tl,2 oluklu mukavva bulabilmek için arşınlanan Alsancak sokakları,ve anca Alsancak'ın arka sokaklarında yer alan 'bornova sokak'ının oralarda,gizli,saklı bir yerinde oluklu mukavva deposu(!) trajikomiktir,muhteşem bir yer,ama orda. Bornova sokağını da bilenler bilir!
gönderildi.
sonuç: Finale kaldınız,bekleniyorsunuz.
davete gidildi.
sonuç: şarap ve beton 2 saksı,üzerinde 2 çam ağacı.
geriye kalan,sadece saksı.
değil tabi ki!
kıssadan hisse:
1gece,1proje,2kişi.
denenmeli.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder